Honderdjarig Douma Staal Koninklijk

Commissaris van de Koning Arno Brok maakte bekend dat de moderne staalleverancier uit Sneek vanaf nu de Koninklijke Kroon in het logo mag opnemen. Brok noemde het prachtige familiebedrijf aan de Voltastraat een schoolvoorbeeld van de kracht van de Friese familiebedrijven die diep geworteld zijn in onze samenleving.

,,Bij Douma Staal denk ik aan eerlijkheid, dienstbetoon en menselijke bewogenheid, maar ook aan innovatie”, zei de oud-burgemeester van Sneek, die al veel vaker een kijkje nam in de 33.600 vierkante meter grote bedrijfshallen op industrieterrein Houkesloot. ,,Het is dit soort bedrijven waardoor de stad Sneek een A-merk is op economisch terrein.”

Brok sprak waardering uit over het personeelsbeleid bij Douma. ,,Dat toont een grote mate van betrokkenheid. Wat ik bijzonder vind is dat het personeel zojuist ook zo’n persoonlijk cadeau aan de directie heeft aangeboden.” Daarmee doelde Brok op een in staal gevangen oplichtend kunstwerk.

,,Uw bedrijf”, zo sloot Brok af, ,,vormt een parel in de tweede stad van Friesland. En dat al vele jaren. Ik ben dan ook heel trots om te mogen zeggen dat, als kroon op uw werk, het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd de Douma Holding BV uit Sneek het predicaat Koninklijk toe te kennen.”

,,Geweldig”, reageerde de trotse Douma op de Koninklijke erkenning. ,,Er zijn niet zoveel momenten dat je stil valt. Dit is zo’n moment. We gaan met al onze mensen die u hier heeft zien binnenkomen proberen om dezelfde nauwkeurigheid die nodig is om voor zo’n predicaat in aanmerking te komen voort te zetten. Ik denk dat dat heel belangrijk is. We gaan goed op elkaar passen, goed op onze klanten en onze leveranciers passen. Daar kom je heel ver mee. Dit is echt een kroon op ons werk. Hier gaan we van genieten.”

Bij de viering van het 100-jarig bestaan overhandigde de maatschappelijk betrokken Geert Jan Douma, die zijn personeel onder de klanken van de Utlopers, van de trap liep komen, cheques van 5000 euro aan Jan Posthuma als vertegenwoordiger van Kika en Kees Poiesz als ambassadeur van de stichting Leergeld.

Bron: sneeker nieuwsblad