MVO

Ethisch gedrag en het correct omgaan met mensen intern en extern is één van de pijlers in het denken en doen van Douma Staal en is vastgelegd in het personeelshandboek. In het bedrijf komt bijvoorbeeld regelmatig een fysiotherapeut/ergonoom langs om te zien of de medewerkers zichzelf niet te zwaar fysiek belasten en om de werkhouding en omstandigheden te optimaliseren.

Afval wordt gescheiden afgevoerd en reststukken staal worden allen gerecycled. Bij de uitbreiding van de hal in 2014 werd in overleg met Inbo Architecten gewerkt aan een energieneutraal gebouw (zowel het nieuwe als bestaande deel). Zo zijn er er lichtkoepels aangebracht en is er led verlichting geïnstalleerd. In de zomer van 2018 zijn er op het dak van Douma Staal aan de Voltastraat in Sneek 1450 Sunpower zonnepanelen geplaatst. Deze wekken op jaarbasis circa 450.000 kWh op wat gelijk staat aan het verbruik van ongeveer 130 huishoudens. Op deze manier wordt in een groot deel van de eigen energiebehoefte voorzien. Sinds 2022 zijn er op het dak van onze locatie aan de voltastraat twee Hisense warmtepomp units geplaatst die zowel kunnen koelen als verwarmen. Hierdoor zijn wij met ons kantoor niet langer meer afhankelijk van gas.

Er is regelmatig overleg met de vervoerder over onder andere zuinig rijden. De chauffeurs volgen periodiek een cursus zuinig rijden. Tijdens deze cursus leert de chauffeur rijtechnieken waarmee zowel energiezuinig alsook minder milieubelastend kan worden gereden. Met de juiste rijstijl wordt in de cursus aangetoond dat "het nieuwe rijden" invloed heeft op het brandstofverbruik, de uitstoot van schadelijke stoffen, op onderhoud en op de banden van de truck. Nieuwe wagens voldoen minimaal aan de Euronorm 5/6.

Duurzaam ondernemen maakt een bedrijf aantoonbaar efficiënter en innovatiever. Het levert ook kostenbesparing op. Door deel te nemen aan het Koplopersproject duurzaam ondernemen A7/Westergo worden ervaringen met andere ondernemers gedeeld en ontstaan nieuwe ideeën.

Op deze manier proberen wij onze bijdrage aan mens, natuur en milieu te maximaliseren en rekening te houden met de behoeften van nu en van toekomstige generaties.

Duurzaam ondernemen is dus vooral ook toekomstgericht ondernemen.

Lees meer:

Verkoop en ondersteuning

Neem voor meer informatie contact op met één van onze binnendienst medewerkers. Ze helpen u graag verder.